Project omschrijving

Met kennis van menselijk gedrag kan je het gedrag van jouw doelgroep slimmer sturen. Beleid wordt dan effectiever, opdrachten worden makkelijker verworven en stakeholders werken beter mee.

dagvoorzitter_procesmanager2

Een presentatie of workshop zelf gaat natuurlijk ook beter als je inspeelt op natuurlijk gedrag. In workshops van Bovenkamers wordt actuele kennis van gedrag en hersenen gebracht met veel vaart en humor. Zelf ervaren staat centraal. Daarna pas de uitleg. Er wordt gebruikgemaakt van kleine experimenten, foto’s uit de praktijk en filmfragmenten. Presentaties en workshops zijn een feestje en geven energie en handelingsperspectief om direct aan de slag te gaan met het geleerde.

De basis van gedrag ligt in de werking van hersenen en in de interactie tussen mensen en hun fysieke en sociale omgeving. Als je bijvoorbeeld burgers minder energie wilt laten gebruiken, dan kan je dat bereiken door het persoonlijke energieverbruik te vergelijken met dat van de buurt. Mensen met een hoger dan gemiddeld energieverbruik passen hun gedrag dan vanzelf aan op basis van deze sociale norm.

Dienst Brein en praktijk WS 2

In presentaties en workshops worden specifieke onderwerpen worden op maat uitgewerkt voor uw organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzaam toerisme, energiebesparing, afvalproblematiek, overtuigen van beslissers (o.a. offertetrajecten en advies), talentontwikkeling en leren. Vanuit de gecombineerde ervaring met de inhoud (waterbeheer, gebiedsontwikkeling, mobiliteit en milieu) en met menselijk gedrag (psychologie en neurowetenschap) biedt Bovenkamers u een nuttige en intrigerende bijeenkomst.

Presentaties en workshops zijn onder meer verzorgd voor Ministerie van BZK, Impact Academy, Natuur en Milieucentrum Haarlemmermeer, Plusklas Montessorischool Utrecht, STOWA, NS, Universiteit Utrecht, Ministerie van EZ, DPI Consultancy, Ministerie van I en M, Gemeente Amersfoort, RVO, Uitvoeringsdienst Midden Limburg en tientallen andere organisaties.