Project omschrijving

Presentatie, workshop & trainingen

De presentaties, workshops en trainingen van Bovenkamers zijn inmiddels gevolgd door duizenden beleidsmakers, beslissers en communicatiespecialisten. Door een mix van actuele relevante kennis, een luchtige en tegelijk professionele stijl en door een voor de opdrachtgever op maat gemaakte inhoud zijn de bijeenkomsten echt effectief en aantrekkelijk. Dat geldt voor zowel de online als de face tot face bijeenkomsten, van 10 tot 1.000 deelnemers.

Een presentatie of workshop zelf gaat natuurlijk ook beter als je inspeelt op gedrag. In workshops van Bovenkamers wordt actuele kennis van gedrag en hersenen gebracht met veel vaart en humor. Zelf ervaren staat centraal. Er wordt gebruikgemaakt van kleine (hersen) experimenten, foto’s uit de praktijk en filmfragmenten. Presentaties en workshops zijn een feestje en geven energie en handelingsperspectief om direct aan de slag te gaan met het geleerde.

In presentaties, workshops en trainingen worden specifieke onderwerpen op maat uitgewerkt voor uw organisatie en uw opgaven. Dat geldt ook voor colleges of een samenvattende/bespiegelende speech bij een congres. Enkele onderwerpen in de afgelopen periode: Brein, beslissen en beïnvloeden; Succesvolle Innovatie, Effectieve communicatie; Duurzame inkoop, Gezond gedrag uitlokken; Bewustzijn of gedrag?; How to make facts Matter?; Spoorveiligheid; Value Engineering; Succesvolle samenwerking uitlokken; Wooncorporaties en duurzaamheid; Psychologie in bestuurskamer; Waterkwaliteit en gedrag.

Een voorbeeld: MVO expeditie Nyenrode

Jaarlijks verzorgt Bovenkamers i.o.v. Nyenrode Business University, speciaal voor MVO managers, een werkbijeenkomst gericht op duurzaamheid en gedragsbeïnvloeding. Daarbij ervaren de deelnemers hoe gedrag tot stand komt en hoe je kunt sturen op duurzamere keuzes van medewerkers, burgers, overheden en bedrijven. Met veel praktijkvoorbeelden en uitwerking van een eigen case.

Voorbeeldprojecten

  • MVO Expeditie (Nyenrode business Universiteit/MVO Nederland). Jaarlijkse training over implementatie van duurzame interventies door Milieucoördinatoren van bedrijven en overheden.
  • Kennisfestival Do Fact Matter? (Stowa, WDODelta). Workshop en panelgesprek over de beperkte rol van feiten bij keuzes, en hoe je feiten toch kunt inzetten om mensen te overtuigen.
  • Deltacongres (Ministerie van I&W). Speech over waarom het voor onze hersen zo lastig is om bij te dragen aan klimaatoplossingen en praktische tips over wat wel mogelijk is.
  • Psychologie in de bestuurskamer (Gevoel voor de zaak). Beïnvloedingstechnieken in communicatie, beleid en inrichting voor bestuurders en directies van woningcorporaties.
  • Openingsspeech Samenwerkingsagenda Nationaal park Utrechtse heuvelrug nieuwe stijl (Provincie Utrecht). Over hoe bezoekers van natuurgebieden kunnen worden verleidt tot gewenst gedrag.

Dit artikel sharen? Graag!